UUDENMAAN KANAKOIRAHARRASTAJAT RY

Perustettu 1982. Jäsenmäärä noin 300.

_mg_9392.jpg 

 

 

 

 

 


Kuva: Henri Virta

Yhdistyksemme jäsenistöön kuuluu sekä mannermaisten- että englantilaisten kanakoirien omistajia, rotuina mm. lyhyt-, karkea- ja pitkäkarvainen saksanseisoja, viszlat, bretoni, pienet ja isot münsterinseisojat, weimarinseisojat, korthalsingriffoni, bracco italiano, spinone, pont-audemerin spanieli, bourbonnaisinseisoja, stabyhoun, englanninsetteri, irlanninsetteri, gordoninsetteri ja pointteri.

Yhdistyksen toiminta käsittää Uudenmaan kennelpiirin alueen ja sen tarkoituksena on edistää puhdasrotuisten kanakoirien kasvatusta ja käyttöä omalla toimialueellaan. Yhdistys on Suomen Kennelliitto - Finska Kennelklubben ry:n ja Uudenmaan kennelpiiri ry:n jäsen.

Tarkoitustaan yhdistys toteuttaa tekemällä yhdistyksen toimialaan kuuluvaa valistustyötä järjestäen keskustelu-, neuvonta- ja koulutustilaisuuksia, kursseja, koiranäyttelyitä sekä koirakokeita ja -kilpailuja.

Kanakoirat ovat hyvin monipuolisia koiria ja niiden käyttö on laaja-alaista kun tarkastellaan niitä metsästykseen ja riistanhoitoon liittyvinä:

  • toiminnan perustana on hyvä tottelevaisuus
  • maastossa risteilevän haun tuloksena koira ottaa "seisonnan" löytämälleen riistalinnulle, jänikselle tai pienpedolle, esim. supille. Käskystä koira nostaa/ajaa liikkeelle seisontansa kohteen. Riistaeläimen karkottuessa ja laukaistaessa koiran tulee pysyä paikallaan.
  • koira noutaa ohjaajalleen saaliin niin maalta kuin vedestä ja etsii maastosta haavoittuneen riistan.
  • useimmat koirat oppivat "tiedottamaan". Tällä tarkoitetaan koiran kykyä tulla pidemmältäkin matkalta ilmoittamaan ohjaajalleen maastossa lymyävästä riistasta.
  • koira seuraa verijälkeä ja näin ollen sitä voidaan käyttää mm. vahingoittuneen hirvieläimen löytämiseen maastosta
  • koulutettua kanakoiraa voidaan käyttää myös apuna riistanlaskennassa
  • koirat soveltuvat vetokoiriksi ja niitä voidaan käyttää mm. valjakkohiihdossa tai valjastaa ne vetämään perheen pienimpiä pulkassa.

resize_of_070210_004.jpg

 

 

 

 

 Kuva: Päivi Reiman

Mikäli olet kiinnostunut kanakoiraharrastuksesta, sinulla on suunnitelmallisuutta, pitkäjänteisyyttä ja innostusta koiran koulutukseen, tervetuloa mukaan kerhomme toimintaan!